SHARE

“Politika nuk ka asnjë lidhje me moralin.”

“Ai që mashtron do ta gjejë gjithmonë dikë që e lejon veten të mashtrohet.”

“Njerëzit ngriten nga njëra ambicie në tjetrën: fillimisht ata kërkojnë ta sigurojnë veten kundër sulmit, e pastaj i sulmojnë të tjerët.”

“Është kënaqësi e dyfisht ta mashtrosh mashtruesin.”

“Për ta kuptuar natyrën e popullit, duhesh të jesh sundimtar dhe për ta kuptuar natyrën e sundimtarit duhet të jesh në popull.”

“Lufta është e drejtë atëherë kur është e nevojshme; armët janë të lejuara atëherë kur s’ka shpresë tjetër përveç tek ato.”

– Niccolò Machiavelli