SHARE

“Ekzistojnë dy llojë njerëzish: të parët nuk nuk bien në dashuri deri sa nuk e shohin vajzën se si e han një senduich, se si i lidh ajo flokët e saj, për çfarë llojë absurditeti i bënë asaj, për çka ajo nevrikoset me babain e vet, dhe çfarë llojë tregimesh tregojnë të tjerët për të.

Lloji i dytë i njerëzve – kategori të cilën jam edhe unë – mund të bien në dashuri vetëm nëse din asgjë për të.”

“Cili ishte dallimi mes dashurisë dhe vuajtjes nga pritja? Ashtu sikur dashuria, edhe vuajtja nga pritja fillon në muskuj dhe diku rreth barkut, por shpejt përhapet nëpër krahëror, në kokë, për ta pushtuar pastaj të gjithë trupin me forca mpirëse.”

“Është e rëndësishme, pa dyshim, ta kuptojmë personin që e dashurojmë. Nëse nuk mund ta menaxhojmë këtë, është e nevojshme të paktën të besojmë se po e kuptojmë.

Më duhet ta pranoj se përgjatë gjithë këtyre tetë viteve, unë rrallë e kam shijuar kënaqësin e së dytës, e për të parën as mos të flasim.”

Orhan Pamuk