SHARE

“Dija s’ka asnjë vlerë përderisa nuk vendoset në praktikë.”

“Pavarësisht se sa i korruptuar dhe i padrejtë mund të jetë një i dënuar, ai e dëshiron drejtësinë më shumë se çdo gjë tjetër. Nëse njerëzit që janë të vendosur mbi të, janë të padrejtë, nga viti në vit ai do të zhytet në një gjendje të acaruar, e karakterizuar me një mungesë të madhe besimi.”

“Unë premtoj se do të jem një burrë i shkëlqyeshëm, por më jepni një grua e cila, ashtu si Hëna, nuk do të shfaqet çdo ditë në qiellin tim.”

“Dashuria, miqësia dhe respekti nuk i bashkojnë njerëzit më shumë se sa urrejtja e përbashkët për diçka.”

– Anton Chekhov