SHARE

“Shumica e njerëzve mendojnë se hijet i përcjellin, i paraprijnë ose rrethojnë qëniet ose objektet. E vërteta është se ato i rrethojnë edhe fjalët, idetë, dëshirat, veprat, impulset dhe kujtimet.”

“Mund të ekzistojnë kohëra kur ne jemi të pafuqishëm për ta parandaluar padrejtësinë, por nuk duhet kurrë të ekzistojë koha kur ne dështojmë për të protestuar.”

“Asnjë racë njerëzore nuk është superiore; asnjë besim fetar nuk është inferior. Të gjitha gjykimet kolektive janë të gabuara. Vetëm racistët i bëjnë ato.”

“Për mua, indiferenca është mishërimi i djallit.”

– Elie Wiessel