SHARE

“Nëse e dashurojmë dikë shumë, e dijm se madje edhe nëse i’a japim atij edhe gjërat më të çmuara që i kemi, ne nuk dijm të presim diçka të keqe prej tij. Kjo është sakrifica.”

“Dashuria është ngulmimi për ta mbajtur fort tjetrin dhe për të qenë bashkë në vendin e njejtë. Është dëshira për ta mbajtur botën jashtë duke e përqafuar tjetrin. Dashuria është dëshira e zjarrtë për ta gjetur strehën e sigurtë për shpirtin njerëzor.”

“Nëse shpirtin binjak mungon, atëherë s’ka fare nevojë për shpirt.”

“Ashtu sikur besimi në Zot, edhe rënia në dashuri është një ndjenjë aq e shenjtë sa që nuk lë vend për ndonjë pasion tjetër.”

– Orhan Pamuk