SHARE

“Jeta do të kishte qenë
më e lehtë nëse unë
nuk do ta kisha
takuar…
Vetëm se nuk do të
kishte qenë jeta ime…” – Erich Fried

Biografia:

Erich Fried ka lindur në Vjenë në vitin 1921, u largua nga Austria në 1938 dhe u zhvendos në Londër. Ndër vëllimet e tij me poezi: Gjermania (Deutschland, 1944), Kundërshtime (Anfechtungen,1967), Njëqind poezi (100 Gedichte ohne Vaterland, 1978). Midis romaneve dhe tregimeve: Fëmijë dhe budallenj (Kinder und Narren, 1957), Një ushtar dhe një vajzë (Mädchen Einund ein Soldat, 1960), Pothuajse çdo gjë është e mundur (Fast alles möglich, 1975).