SHARE

“Muzeumet e vërteta janë ato në të cilat koha transformohet në hapësirë”.

“Palumturia ime më mbron mua nga jeta”.

“Sepse nëse fytyra e personit që e dashuroni mbijeton e pikturuar mbi zemrën tuaj, bota është ende shtëpia e juaj.”

“Ekziston shumë krenari e involvuar në refuzimin tim për ta besuar zotin”.

“Është e turpshme se sa pak dijmw ne për vendin tonë, që s’mund ta gjejmë atë në zemrat tona dhe ta duam llojin tonë. Në vend të kësaj, ne i duam ata që tregojnë mos-respekt për vendin tonë dhe i tradhëtojn njerëzit e tij.”

– Orhan Pamuk