SHARE

“Është e pamundur për t’i shpëtuar përshtypjes se njerëzit përgjithësisht përdorin standarte të gabuara të matjes – se ata e kërkojnë pushtetin, suksesin dhe pasurinë për veten dhe e admirojnë atë tek të tjerët dhe se ata e nënvlerësojnë atë që është vlerë e vërtetë në jetë.”

“Imoraliteti, jo më pak se moraliteti, në të gjitha kohërat ka gjetur mbështetje në religjion.”

“Njeriu i çmendur është një ëndërrimtar që është i zgjuar.”

“Nuk beson ai që nuk jeton sipas atyre besimeve.”

“Dashuria dhe puna janë themelet e njerëzillëkut tonë.”

– Sigmund Freud