SHARE

“Një mik i vjetër ikën, një i ri vjen. Është njësoj sikur me ditët; Një ditë e vjetër ikën përderisa një e re paraqitet. E rëndësishme është ti bëjmë ato kuptimplote; një mik kuptimplotë ose një ditë kuptimplote.”

“Kur ju e praktikoni mirënjohjen, ekziston një sens i respektit ndaj të tjerëve.”

“Qëllimi i jetëve tona është të jemi të lumtur.”

“Ne mund të jetojm pa religjion dhe pa meditim, por ne nuk mund të mbijetojmë pa dashurinë njerëzore.”

“Mungesa e transparencës rezulton me mosbesim dhe me një ndjenjë të lartë të pasigurisë.”

– Dalai Lama