SHARE

“Lumturia qëndron në përsëritjen e vazhdueshme të kënaqësisë.”

“Njeriu duhet të përdorë fjalë të zakonshme për të thënë gjëra të jashtëzakonshme.”

“Njerëzit e mëdhenjë janë sikur shqiponjat; ata i ndërtojnë folet e tyre në lartësitë e vetmuara.”

“Pa libra zhvillimi i civilizimit do të ishte i pamundur. Librat janë makina e ndryshimit, janë dritaret e botës, janë “fanarë” siç thonë poetët “të ngritur në detin e kohës”. Ata janë bashkëudhëtarë, mësues, magjistar, bankierët e thesarit të mendjes.”

“Martesa nënkupton përgjysmim të të drejtave dhe dyfishim të përgjegjësive.”

“Pasuria është sikur uji i detit; sa më shumë që pijm aq më të etur jemi. E njejta vlen edhe për famën.”

– Arthur Schopenhauer