SHARE

“Mos tento ta kuptosh jetën. Jetoje atë! Mos tento ta kuptosh dashurinë. Hyn në të. Atëherë do të dish – dhe e gjithë ajo dije do të vjen nga përvoja jote. Sa më shumë që di, aq më shumë e di se ka mbetur edhe shumë për të ditur.”

“Mos pretendo se e dashuron gruan tënde nëse nuk e respekton atë. Nëse e respekton, vetëm atëherë e dashuron. Nëse nuk e respekton, ti vetëm e shfrytëzon atë; marrdhënia e juaj është e përbërë vetëm nga epshi, jo edhe nga dashuria.”

“Dashuria e ndryshon të gjithë atmosferën e brendshme të qënie tënde. Dhe me këtë ndryshim, e gjithë ekzitenca ndryshohet gjithashtu.”

Osho