SHARE

“Jo të gjitha njerëzit janë të denjë për tu dashuruar.”

“Kur një marrdhënie dashurore është në pikën e saj më të lartë, nuk lë vend për ndonjë interes për ambientin rrethues; një qift i dashuruar i mjaftojnë vetvetes.”

“Ne kemi mësuar që, për shembull, sa më i virtytshëm të jetë një person, aq më e rëndë është egoja e tij, dhe se ai e fajëson veten për fatkeqësitë për të cilat ai padyshim që nuk është përgjegjës.”

“Ne kurrë nuk jemi më të lëndueshëm se sa kur dashurojmë dhe më të pashpresë se sa atëherë kur e humbasim objektin tonë të dashurisë.”

–  Sigmund Freud, “Civilization and Its Discontents”