SHARE

“Dashuria është një vendim,  është një gjykim, është një premtim. Nëse dashuria do të ishte vetëm një ndjenjë, nuk do të kishte bazë për premtimin për ta dashur njëri – tjetrin përgjithmonë. Një ndjenjë vjen dhe mund të shkojë. Si mund ta gjykojë se ajo do të qëndrojë përgjithmonë  kur veprimi im nuk e përfshin gjykimin dhe mendimin?”

“Dashuria nuk është diçka natyrale. Për më tepër ajo kërkon diciplinë, koncentrim, durim besim dhe tejkalim të narcizomit. Ajo nuk është një ndjenjë por një praktikë.

“Paradoksalisht, aftësia për të qëndruar i vetëm është parakusht i aftësisë për të dashuruar.”

“Nëse një person e dashuron vetëm një person tjetër dhe është indiferent ndaj gjithë të tjerëve, dashuria e tij nuk është dashuri, por vetëm një lidhje simbiotike ose një egoizëm i zmadhuar.”

Erich From, “The Art of Loving”