SHARE

“E gjithë beteja është e bazuar në përceptim. Prandaj, kur jemi në gjendje të sulmojmë, ne duhet të dukemi të paaftë për ta bërë këtë; kur jemi duke i përdorur forcat tona, ne duhet të paraqitemi pasiv; kur ne jemi afër, duhet ta bëjmë armikun të besoj se ne jemi shumë larg; dhe kur ne jemi shumë larg, duhet ta bëjmë armikun të besoj se jemi shumë afër.”

“Arti suprem i luftës është ta mposhtës armikun pa luftuar me të.”

“Në mes të kaosit qëndron gjithashtu edhe mundësia.”

“Madje edhe shpata më e mirë do të ndryshket nëse zhytet në ujin me krip.”

Sun Tzu, “Arti i Luftës”