SHARE

Në librin e tij për Niçen, Cvajgu e paraqet vuajtjen e madhe të jetës së këtij filozofi, i cili shoqëruesin më të madh e kishte vetmin. Në vazhdim, mund ta lexoni një paragraf të shkurtë, të shkëputur nga ky libër:

“Nuk ka dëshmitarë të vdekjes së tij shpirtërore, ashtu siç nuk ka patur dëshmitarë të jetës së tij shpirtërore. Vdekja e tij është e mbuluar me terr dhe me një vetmi të shenjtë. I pashoqëruar e i panjohur prej askujt zhytet gjeniu i ndritur i shpirtit në natën e tij.”

– Stefan Zweig, “Nietzsche”