SHARE

“Miqësia është dashuria më e pastër. Është forma më e lartë e dashurisë, kur asgjë nuk kërkohet si këmbim, asnjë kusht, ku personi kënaqet vetëm duke dhënë.”

“Ti ke frikë nga liria. Vetëm shikoje mekanizmin e mendjes. Ti nuk e dëshiron lirinë. Nëse shikon thellë brenda mendjes tënde, ti do ta shohësh frikën tënde.

Ti ke frikë nga liria sepse ajo do të thotë që ti duhet të qëndrosh vetë me këmbët e tua. Dhe njerëzit zakonisht kanë shumë frikë të qëndrojnë vetëm.”

“Mos e ndiqni instiktin tuaj të frikës, sepse ky instikt do të ju bëjë qyqarë. Ai e degradon njerëzillëkun tuaj. Është një poshtërim i imponuar nga vetja juaj.

Kurdo që ke pak frikë, shko drejt saj! Një kriter shumë i thjeshtë: kurdo që takoheni me frikën tuaj, shkoni drejt saj dhe kështu do të jeni gjithmonë në lëvizje, duke u rritur, duke u zgjeruar.”

Osho