SHARE

“Qëniet njerëzore janë qesharake. Ato përgjërohen për të qenë me personin që e duan por refuzojnë ta pranojnë hapur këtë. Disa madje frikësohen ta shfaqin edhe shenjën më të vogël të dashurisë. Frikësohen se ndjenjat e tyre mund të mos pranohen, ose madje edhe më keq, të mos u kthehen.

Por gjëja që më huton më së shumti rreth natyrës njerëzore është përpjeka e tyre e vetdijshme për tu lidhur me objektin e dashurisë së tyre, madje edhe nëse kjo i vret ngadalë ata nga brenda.”

“Dashuria dhe puna janë themelet e humanitetit tonë.”

“Ëndërrat janë rruga mbretërore drejt nënvetdijes.”

– Sigmund Freud