SHARE

“Njerëzit kanë frikë nga vetja, nga realiteti i vetë; mbi të gjitha nga ndjenjat e tyre. Njerëzit flasin se sa e madhe është dashuria, por këto janë broçkulla. Dashuria dhemb. Ndjenjat janë ngatërrestare. Njerëzve u është mësuar se dhimbja është djallëzore dhe e rrezikshme. Si mund ata të i’a bëjnë me dashurinë nëse kanë frikë të ndjejnë?

Dhimbja është bërë për të na zgjuar. Njerëzit tentojnë ta fshehin dhimbjen e tyre, por ata e kanë gabim. Dhimbja është diçka që duhet ta mbartni, ashtu sikur një radio. Ju e ndjeni forcën tuaj përgjatë përvojës më dhimbjen.

E gjitha ka të bëjë më mënyrën se si e mbartni atë. Kjo është ajo që ka rëndësi. Dhimbja është një ndjenjë. Ndjenjat tua janë pjesë e jotja. Pjesë e realitetit tënd. Nëse ndjehesh i turpëruar nga ato dhe i fsheh ato, ti je duke e lejuar shoqërinë ta shkatërrojë realitetin tënd.

Ti duhet të ngrihesh dhe të qëndrosh për të drejtën që ta ndjesh dhimbjen tënde.”

Jim Morrison