SHARE

“Dashuria është ngulmimi për tu mbajtur fort pas dikujt dhe për të qenë bashkë në të njejtin vend. Është dëshira për ta mbajtur botën jashtë duke e përqafuar dikë. Është malli për ta gjetur një strehë të sigurt për shpirtin njerëzor.”

“The New Life”

“Ndryshe nga ajo që perëndimi duket se mendon, nuk është varfëria ajo që njerëzit sikur ne i ofron me zotin. Në fakt, askush nuk është më kurioz se ne për ta mësuar se përse ne jemi këtu dhe se çfarë do të ndodh me ne në botën tjetër?|”

“Bora”

“Gratë e vrasin veten sepse besojnë që do të fitojnë diçka. Burrat e vrasin veten sepse e kanë humbur çdo shpresë se do të fitojnë diçka.”

“Bora”

Orhan Pamuk