SHARE

“Për të mbijetuarin që zgjedh të dëshmoj, detyra e tij është e qartë: ai duhet të sjell prova për të vdekurit dhe për të gjallët. Ai nuk ka të drejtë që gjeneratave të ardhëshme të u’a grabis të kaluarën e cila i përket kujtesës së përbashkët kolektive. Të harrosh jo vetëm që mund të jetë e rrezikshme, por edhe ofenduese; të harrohen të vdekurit është njësoj sikur t’i vrasësh ata për herën e dytë.”

Elie Wiessel, i mbijetuar i kampit të përqendrimit “Auchwitz”, gjatë holokaustit.