SHARE

“Paqja vjen nga brenda. Mos e kërko atë nga jashtë.”

“Nëse vërtetë e duani veten, ju kurrë nuk do të mundeni ta lëndoni dikë tjetër.”

“Ju nuk do të ndëshkoheni për zemërimin tuaj. Ju do të ndëshkoheni nga zemërimi juaj.”

“Asgjë nuk është e përhershme përveç ndryshimit.”

“Dashuria e vërtetë lind nga mirëkuptimi.”

“Lumturia vjen kur fjalët dhe puna juaj janë të dobishme për të tjerët.”

“Në fund, vetëm tre gjëra kanë rëndësi: sa shumë keni dashuruar, më sa mirësi keni jetuar dhe me sa hijeshi i keni lënë të ikin gjërat që s’kanë pasur rëndësi për ju.”

Gautama Buddha