SHARE

“Prandaj ajo e mësoi atë se njeriu nuk mund të marrë kënaqësi pa dhënë kënaqësi dhe se secili gjest, secila përkëdhelje, secila prekje, secili shikim, secila copëz e fundit e trupit, i kanë sekretet e veta, të cilat sjellin lumturi tek ai që e di si ti zgjoj ato.

Ajo e mësoi atë se pas një kremtimi dashurie, të dashuruarit nuk bën të ndahen pa e admiruar njëri – tjetrin, pa pushtuar ose pa qenë të pushtuar, në mënyrë që asnjëri të mos jetë i vetmuar ose i ngopur ose ta ketë ndjenjën se ka qenë i shfrytëzuar ose i keqpërdorur.”

Hermann Hesse, “Siddhartha”