SHARE

“Lloji më i rëndësishëm i lirisë është të bëhesh ashtu siç vërtetë je. Në realitetin tuaj ju tregëtoni për një rol, ju hiqni dorë nga aftësia për të ndjerë, dhe si këmbim e vendosni një mask. Nuk mund të ketë ndonjë revolucion në shkallë të gjerë përderisa nuk ka revolucion personal, në nivelin individual. Fillimisht duhet të ndodhë përbrenda.”

“Ekspozoje veten para frikës tënde më të thellë; pas kësaj, frika nuk ka më pushtet dhe frika nga liria zvogëlohet dhe zbehet. Ti je i lirë.”

“Një mik është dikush që u’a jep lirinë e plotë për të qenë vetvetja – dhe veçanërisht të ndjesh ose të mos ndjesh. Si do që të ndihesh në çdo moment, ndjehesh mirë me ta. Kjo është ajo nga e cila dashuria e vërtetë përbëhet – ta lësh një person të bëhet ashtu siç ai vërtetë është.”

–  Jim Morrison