SHARE

“Urrejtja e paralizon jetën; dashuria e çliron atë. Urrejtja e huton jetën; dashuria e harmonizon atë. Urrejtja e errëson jetën; dashuria e ndriçon atë.”

“Mos e lejoni asnjë njeri të ju ul aq poshtë sa ta urreni atë.”

“Asgjë në botë nuk është më e rrezikshme se sa injoranca e sinqertë dhe budallallëku i vetdijshëm.”

“Vjen një kohë kur heshtja është tradhëti.”

“Nuk mund të ketë zhgënjim të thellë aty ku nuk ka dashuri të thellë.”

“Dashuria është e vetmja forcë e cila një armik mund ta transformoj në një mik.”

“Prej të gjitha formave të padrejtësisë, padrejtësia në kujdesin shëndetësor është më tronditëse dhe jo njerëzore.”

“Ditën kur e shohim të vërtetën dhe nuk e flasim atë, është dita kur ne vdesim.”

“Ata që e duan paqen duhet të mësojnë të organizohen njësoj sikur ata që e duan luftën.”

“Tragjedia themelore nuk është shtypja dhe mizoria e njerëzve të këqinjë, por heshtja rreth kësaj qështje nga njerëzit e mirë.”

Martin Luther King Jr.