SHARE

Të dashurosh do të thotë të jesh i lëndueshëm. Dashuro gjithçka dhe zemra jote do të përdredhet dhe ndoshta edhe do të thyhet. Nëse dëshiron të jesh e sigurt dhe ta mbash atë të paprekur, mos i’a jep atë askujt, madje as edhe një kafshe.

Mbështjelle atë me kujdes me hobi dhe luks të vogël; shmang’ju të gjitha ngatërrimeve. Mbylle atë të sigurt në kuti ose në arkivolin e egoizmit tuaj. Por në atë kuti të sigurt, të errët, të palëvizshme, pa ajër ajo do të ndryshojë. Jo nuk do të thyhet; ajo do të bëhet e pathyeshme, e padepërtueshme, e pa shkëmbyer. Dashuria do të thotë të jesh i lëndueshëm.

C. S. Lewis“The Four Loves”