SHARE

“Dashuria nuk ka terme të mesme; ajo ose të mbron ose të shkatërron. Kjo dilemë është i gjithë fati njerëzor.

Këtë dilem, mbrojtjen apo shkatërrimin, asnjë fat nuk e vendos më vendosmërisht se sa dashuria. Dashuria është jetë, nëse nuk është vdekje; Ndjenja e njejtë në zemër thotë po dhe thotë jo.

Nga të gjitha gjërat që Zoti i ka krijuar, zemra e njeriut është ajo që shpërndan më së shumti dritë, dhe mjerisht, më së shumti errësirë!”

Victor Hugo, “Të Mjerët”