SHARE

“Idealet të cilat e kanë ndriçuar rrugën time dhe kohë pas kohe më kanë dhënë guximin për tu ballafaquar me jetën, kanë qenë mirësia, bukuria dhe e vërteta.

Pa ndjenjën e ngjashmërisë me njerëzit e ngjashëm si unë, pa punën me botën objektive, mua jeta do të më dukej e zbrazët. Objektet e zakonshme të përpjekjeve njerëzore – posedimi, suksesi në dukje, luksi – mua gjithmonë më janë dukur të përçmueshme.”

Albert Einstein, The World As I See It”