SHARE

Ajo që më bënë përshtypje është fakti se në shoqërinë tonë, arti është bërë diçka e cila është e lidhur vetëm me objekte dhe jo me individë ose me jetën.

Arti është bërë diçka e specializuar ose diçka që bëhet nga ekspertët të cilët janë artistë. Por a nuk mundet jeta e secilit të bëhet një vepër arti? Pse duhet një Lamp ose një shtëpi të jetë një objekt arti ndërsa jeta jonë jo?

 Michel Foucault