SHARE

“Vetëm ai që dashuron mund të bëhet tradhtar. Tradhtia nuk është e kundërta e dashurisë; është një nga trajtat e saj të shumta.

Tradhtari, për mendimin tim, është ai që ndryshon në syt e atyre që nuk janë në gjendje të ndryshojnë dhe e urrejnë ndryshimin dhe as që s’mun ta rrokin ndryshimin, përveçse që gjatë tërë kohës duan të të ndryshojn ty.

Me fjalë të tjera, tradhtari, në syt e fanatikut, është cilido që ndryshon. Dhe kjo është një zgjedhje e vështirë, zgjedhja për tu bërë ose një fanatik ose një tradhtar.

Në njëfarë mënyre, të mos jesh një fanatik, do të thotë të jesh, në njëfarë pike dhe deri në njëfarë mënyre, një tradhtar në syt e fanatikut.”

– Amos Oz, “Si të kurosh një fanatik”