SHARE

“Dhimbja e nxit njeriun të mendojë. Të menduarit e bën njeriun të mençur. Mençuria e bën jetën të durueshme.”
– Xh. Patrik

“Dobësia e sjelljes bëhet dobësi e karakterit.”
– Konrad Adenauer

“I dituri, nuk i kërkon kënaqësitë, por mungesën e dhimbjes.”
– Aristotle

“Dhimbja e forcon moralin.”
– Socrates

“Të mbijetuarit e sulmit nuklear e kanë zili vdekjen.”
– Nikita Khrushov

“Lotët më të hidhur që derdhen mbi varre janë për fjalët e lëna pa thënë dhe për punët e lëna pa bërë.”
– Harriet Beecher Stoue

“Çdo ditë është pak jetë; çdo zgjim dhe agim pak lindj, çdo mëngjes i freskët pak rini, çdo ndërprerje veprimtarie dhe çdo rënie në gjumë pak vdekje.”
– Arthur Schopenhauer

“Pothuajse të gjithë lindim si gjeni e varrosemi si idiotë.”
– Charles Bukowski