SHARE

“Sa herë që e dëgjoj një fjalim politik ose kur i lexoj fjalimet e liderëve tanë, unë tmerrohem nga të mos pasurit në to, për vite me radhë, asgjë e cila tingëllon njerëzore. Janë gjithmonë fjalët e njejta që i tregojnë gënjeshtrat e njejta.

Dhe fakti që njerëzit i pranojnë ato, fakti që zemërimi i njerëzve ende nuk i ka shkatërruar këta kloun të uritur, më jep dëshmin se njerëzit nuk i japin fare rëndësi mënyrës se si ata qeverisin; nuk japin rëndësi që ata luajnë kumar – po, kumar – me gjithë pjesën e jetës së tyre dhe të ashtuquajturat “interesat e tyre vitale”.

– Albert Camus