SHARE

“Është e mahnitshme se sa i plotë është iluzioni që bukuria është mirësi. Një femër e hijshme flet marrëzira, ju e dëgjoni dhe nuk e dëgjoni si marrëzi por si mençuri. Ajo thotë dhe bënë gjëra të tmerrshme, ndërsa e gjitha që ju shihni është vetëm sharmi.

Dhe nëse një grua e pashme nuk flët buallallëqe ose gjëra të tmerrshme, juve menjëherë u mbushet mendja se ajo është shumë e mençur dhe e moralshme.”

– Leo Tolstoy, “The Kreutzer Sonata”