SHARE

“Përtej dashurisë dhe punës, unë do të shtoja edhe dy përbërës të tjerë të cilët i japin kuptim jetës.

E para, ta përmbushim cilindo talent me të cilin ne kemi lindur. Sado të bekuar që mund të jemi nga fati me aftësi të ndryshme dhe forcë, ne duhet të tentojmë ti zhvillojmë ato në plotëni, më shumë se sa ti lëm ato të veniten dhe kalben. Ne të gjithë njohim individë të cilët nuk i kanë përmbushur premiset të cilat ata i kanë shfaqur në fëmijëri.

Shumë prej tyre janë bërë të përhumbur nga imazhi i asaj që ata mund të ishin bërë. Në vend se ta mallkojm fatin, unë mendoj se ne duhet ta pranojmë veten ashtu siç jemi dhe të tentojmë të përmbushin cilëndo ëndërr që mund të jetë brenda aftësive tona.

E dyta, ne duhet të tentojmë që botën ta lëmë vend më të mirë se sa që e kemi gjetur. Si individë, ne mund ta bëjmë ndryshimin, pavarësisht nëse kjo do të thotë t’i studiojmë sekretet e natyrës, ose t’i ushqejmë kurreshtarët – shpirtin kumbues të rinisë, duke qenë mbikqyrës dhe udhërrëfyes.”

Michio Kaku