SHARE

“Dashuria është e mençur; urrejtja është budallallëk. Në këtë botë, e cila është duke u bërë gjithnjë e më e ndërlidhur, ne duhet të mësojmë ta tolerojmë njëri – tjetrin, duhet të mësojmë ta pranojmë faktin që disa njerëz thonë gjëra të cilat neve nuk ka pëlqejnë.

Vetëm në këtë mënyrë ne mund të jetojmë bashkë. Por nëse ne duam të jetojmë sëbashku, e jo të vdesim sëbashku, ne duhet ta mësojmë një lloj të bamirësisë dhe një lloj të tolerancës, e cila është jetike për vazhdimësinë e jetës njerëzore mbi këtë planet.”

Bertrand Russell