SHARE

“Ekziston gjithmon gjithmonë pak çmenduri në dashuri, por ama ekziston edhe pak arsye në çdo çmendi.”
Friedrich Nietzsche

“Ishte dashuri në shikim të parë, ishte dashuri në shikim të fundit. Ishte dashuri në çdo shikim.”
Vladimir Nabokov

“Kur dashuria nuk është çmenduri, ajo nuk është dashuri.”
Pedro Calderón de la Barca

“Dashuria është një dëshirë e papërmbajtshme për të qenë papërmbajtshëm i dëshirueshëm.”
Robert Frost

“Prej të gjitha formave të paralajmërimit, paralajmërimi në dashuri është ndoshta më fatali për lumturinë e vërtetë.”
Bertrand Russell

“Çfarë është ferri? Mendoj se është vuajtja nga të qenurit i paaftë për të dashuruar.”
Fyodor Dostoevsky

“Gjëja më e dhimbshme është ta humbasësh veten duke e dashur shumë dikë tjetër, dhe kështu duke harruar edhe ju gjithashtu jeni të veçantë.”
Ernest Hemingway

“Ju nuk mund ta masni dashurinë e përbashkët të dy qënieve njerëzore, nga numri i fjalëve që ata i shkëmbejnë.”
Milan Kundera

“Secili që bie në dashuri, është duke kërkuar për copëzat e humbura brenda vetes. Prandaj secili është i dashuruar, pikëllohet kur mendon për dashurinë e vetë. Është sikur të kthehesh prapa në një dhomë me kujtime të dashura, të cilat ju nuk i keni parë për një kohë të gjatë.”
Haruki Murakami

“Një fjalë e vetme na çliron nga pesha dhe dhimbja e jetës. Ajo fjalë është dashuria.”
Siphocles

“Respekti ishte shpikur për ta mbuluar vendin e zbrazët në të cilin duhej të ishte dashuria.”
Leo Tolstoy

“Sa më shumë që dikush gjykon, aq më pak si dashuron.”
– Honore de Balzac

“Seksi është ngushëllimi që e ke atëherë atëherë kur nuk mund të keni dashuri.”
Gabriel Garcia Marquez

“Nuk ka asgjë më artistike se sa ti dashurosh njerëzit.”
Vincent van Gogh

“Të dashurosh një person tjetër është të shohësh fytyrën e Zotit.”
Victor Hygo