SHARE

“Dashuria për nga përcaktimi është dhuratë e pamerituar. Të ju dashurojnë pa e merituar atë është dëshmia e dashurisë së vërtetë.

Nëse një grua më thotë mua: të dua sepse je inteligjent, je i mirë, më blenë mua dhurata, nuk shikon femra tjera, i pastron enët atëherë unë do të jem i dëshpëruar; një dashuri e tillë më shumë duket si një qështje e interesit vetiak.

Sa e përsosur do të ishte ta dëgjoja duke më thënë: unë jam e çmendur pas teje edhe pse ti nuk je as inteligjent dhe as i mirë, edhe pse ti je një gënjeshtar, bastard dhe egoist.”

– Milan Kundera“Slowness”