SHARE

“Problemi i kohës tonë qëndron në atë, se ne jemi zhvilluar tepër shpejt intelektualisht dhe tepër ngadalë moralisht dhe se kur zbuluam fizikën bërthamore (përmes së cilës krijohen armët bërthamore) nuk realizuam dot në kohēn e duhur principet e nevojshme morale.

Me fjalë të tjera, ne jemi tepër të zgjuar, por moralisht tepër të këqinjë.”

– Bertrand Russell (1872 – 1970) – ishte filozof, matematicien, shkrimtar dhe aktivist politik anglez dhe gjithashtu laureat për çmimin Nobel.

Ai konsiderohet si njëri ndër themeluesit e filozofis analitike. Në disa momente gjatë jetës së tij, ai e konsideroi veten liberal, socialist dhe pacifist.

Russell ishte i lindur në njërën ndër familjet aristokrate më të njohura të Mbretërisë së Bashkuar.