SHARE

“Nëse armiku yt është i sigurt në të gjitha pikat, bëhu gati për të. Nëse ai me forcë është superior ndaj teje, shmange atë. Nëse armiku yt është tekanjoz, kërko ta zemërosh atë. Pretendo që je i dobët, në mënyrë që ai të bëhet arrogant.

Nëse ai po ç’lodhet, mos i jep pushim. Nëse forcat e tij janë të bashkuara, ndaji ato. Nëse sovraniteti dhe subjekti janë në harmoni, vendos divizione mes tyre.

Sulmoje atë aty ku ai është i papërgatitur, shfaqu aty ku nuk të presin.”

Sun Tzu, “Arti i Luftës”