SHARE

Sa e mirë qe Tanjusha
Më të bukur s’kish në fshat
Sarafani me tantella
Ç’hijeshi i kish në shtat.

Te përroi para gardhit
Zbriti vajza plot hare
Përtej mjegullës së bardhë
Hëna luante me re.

Doli djali, uli kokën kaçurrele para saj
“Lamtumir” me një tjetër
I tha: Fatin do ta ndaj.

U zbeh vajza si qefini
Porsi vesa, erdh’ u gri
Si nepërkë i’u nder gërsheti
Zemra iu helmua në gji.

“Oh, po ndaj dhe unë erdha
Ftohtas iu përgjegj ajo
“Të të them se do martohem
Me një tjetër që më do”

Në mëngjes gjëmoi kisha
Çifti s’dihej cili qe.

Kurse tutje s’qanin gjelat
Pragu i Tanjës qe në vaj
Një sopatë e zezë tëmblin
Plagë, i’a kish bërë asaj.

Pika gjaku kish kurorë
Balli vajzës i pa fat
Sa e mirë qe Tanjusha
Më të bukur s’kish në fshat.

Sergej Aleksandrovic