SHARE

Kur Zoti krijoi dashuinë nuk na ka ndihmuar shumë,
kur Zoti krijoi qentë nuk i ndihmoi shumë qentë,
kur Zoti krijoi pemët gjithçka dukej brenda normales,

kur Zoti krijoi urrejtjen na ka dhënë diçka normale e të vlefshme,
kur Zoti më krijoi mua, më krijoi mua,
kur Zoti krijoi majmunin, ishte duke fjetur,

kur Zoti krijoi gjirafën, ishte i dehur,
kur Zoti krijoi të droguarit, ishte euforik,
dhe kur krijoi vetëvrasjen ishte në Tokë.

Kur të krijoi ty në shtrat ditën e lindjes,
e dinte se çfarë po bënte.
Ishte i dehur dhe euforik,
dhe krijoi malet, detin dhe zjarrin
në të njëjtën kohë.

Mund të ketë bërë ndonjë gabim,
por kur të krijoi ty në shtratin e lindjes,
mori pjesë gjithë Universi i Shenjtë.

Charles Bukowksi