SHARE

“Jeta ime është mesazhi im.”

“Lumturia është kur ajo që mendon, ajo që thua dhe ajo që bën janë në harmoni mes tyre.”

“Në fillim të injorojnë, pastaj qeshin me ty, pastaj të luftojnë, dhe pastaj ti fiton.”

“Jo-dhuna është forca më e madhe në dispozicion të njeriut. AJo është më e fuqishme edhe se arma më e fuqishme e shkatërrimit që njeriu ka krijuar ndonjëherë.”

“Urre mëkatin, duaje mëkatarin.”

“Njeriu i mirë është mik i të gjithë gjërave të gjalla.”

“Unë e kundërshtoj dhunën, sepse kur ajo duket se po bën mirë, e mira është vetëm e përkohshme; ndërsa e keqja që ajo shkakton, është e përjetshme.”

“Cfarë është e vërteta? Pyetje e vështirë, por unë për vete e kam zgjidhur, duke thënë se ajo është “ajo që zëri i brendshëm të thotë”.

“Të dobëtit nuk mund të falin asnjëherë. Falja është virtyt i të fortit.”

“Asgjë nuk më ka trishtuar më shumë në jetë, se sa ngurtësia e zemrës së njerëzve të arsimuar.”

“Ti duhet të jesh ndryshimi që dëshiron të shohësh në botë.”

“Shëndeti është pasuria e vërtetë, dhe jo copat e floririt dhe argjendit.”

“Mënyra më e mirë për të gjetur veten, është ta humbasësh veten në shërbim të të tjerëve.”

“Nuk duhet të humbasësh besimin tek njerëzimi. Njerëzimi është një oqean; nëse disa pika në oqean janë të pista, vetë oqean nuk bëhet i pistë.”

“E ardhmja varet nga ajo që bën sot.”

“Kur admiroj bukurinë e perëndimit të diellit apo bukurinë e Hënës, shpirti im zgjerohet në adhurim të krijuesit.”

“Dallimi mes asaj që bëjmë dhe asaj që jemi në gjendje të bëjmë, do të mjaftonte për të zgjidhur problemet e botës.”

“Mund të mos dish asnjëherë se çfarë rezultatesh do të kenë veprimet e tua, por nëse nuk bën asgjë, nuk do të kesh rezultate.”

“Paqja është arma më e fuqishme e njerëzimit.”

“Të humbasësh durimin është të humbasësh betejën.”

“Jeto sikur do të vdesësh nesër. Mëso sikur do të jetosh përgjithmonë.”

“Intoleranca është në vetvete një formë dhune dhe një pengesë për rritjen e një shpirti të vërtetë demokratik.”

“Mosmarrëveshja e ndershme është shpesh herë një shenjë e mirë progresi.”

“Bota përmban mjaftueshëm për ta përmbushur nevojën e secilit, por jo edhe lakminë e secilit.”

“Aty ku ka dashuri, ka edhe jetë.”

Mahatma Gandhi