SHARE

Nuk mund ta dish sa shumë kam kërkuar
të gjej një dhuratë për ty.

Asgjë s’dukej e mirë.

Ç’kuptim ka të sjell ar
në një minierë ari
apo ujë në oqean?

Çdo gjë që gjeja ishte
si të sillja erëza në Orient.

Nuk ka vlerë të të jap zemrën dhe shpirtin
pasi ti i ke ato.

Kështu të solla një pasqyrë.
Shiko veten dhe kujtomë mua.

 Jalal al Din-Rumi