SHARE

“Mos më trego se çfarë thanë ata për mua. Më thuaj pse ata u ndjen aq rehat për ta thënë atë para teje.”

“Në këtë botë ekzistojnë dy lloj dhimbjesh: dhimbja që ju lëndon dhe dhimbja që ju ndryshon.”

“Kur e kërkon shiun duhet të pajtohesh edhe me baltën pastaj. Ajo është pjesë e shiut.”

“Në këtë jetë duhet ta bësh atë që të duhet ta bash, në mënyrë që të mund ta bësh atë që dëshiron ta bësh.”

“Një grua e mençur e di shumë mirë rëndësinë e të folurit. Nëse e dashuroni atë, besoni atij, inkurajojeni dhe bëhuni paqja e tij.”

“Prandaj ju kurrë nuk e dini kënd e prekni. Ju kurr nuk e dini se si ose kur do të keni ndikim, ose sa i rëndësishëm mund të jetë shembulli yt për dikë tjetër.”

“Burrat më fortë, më të mëdhenjë kanë dhembshuri, të gjithë. Ata nuk janë të ftohtë ose zemërgurë. Ju duhet të jeni mjaftueshëm burrë për të ndjerë dhembshuri – të kujdesesh për të tjerët dhe për fëmijët tuaj. “

“Nëse e keni një armik, atëherë mëso dhe njihe atë. Mos u bëni vetëm nervoz për të.”

“Në fund të ditës, nuk ka rëndësi vetëm ajo që e keni ose madje edhe ajo që e keni arritur. Ka rëndësi ajo që keni bërë me ato arritje. E rëndësishme është kënd e keni ngritur, kënd e keni bërë më të mirë. E rëndësishme është ajo që e keni dhënë prapa.”

Denzel Washington, “A Hand to Guide Me”