SHARE

“Kam mësuar shumë nga historitë që gjyshëritë më kanë treguar: më kanë treguar që askush nuk është i përsosur por shumica e njerëzve janë të mirë; më kanë treguar se nuk bën të gjykohen njerëzit nga momentet e tyre më të dobëta ose më të këqija; kam mësuar se gjykimet e ashpra mund të na bëjnë hipokritë të gjithëve; kam mësuar se qeshja shpeshherë është më e mira dhe përgjigja e vetme ndaj dhimbjes.

Ndoshta më e rëndësishmja që e kam mësuar është se secili e ka një histori – të ëndërrave dhe anktheve, të shpresës dhe pikëllimit, dashurisë dhe humbjes, guximit dhe frikës, sakrificës dhe egoizmit.

Gjithë jetën time kam qenë i interesuar për historitë e njerëzve të tjerë. Dëshiroja t’i njihja ata, t’i kuptoja ata, t’i ndjeja ata. Kur u rrita në politikë, gjithmonë e kam ndjerë se qëllimi krysorë i punës sime ishte që njerëzit të kenë një mundësi për histori më të bukura.”

Bill Clinton, “My Life”