SHARE

“Nëse kam parë më larg kjo ka ndodhur sepse kam qëndruar mbi supe viganësh.”

“Unë mund ta kalkuloj lëvizjën e trupave qiellorë, por jo edhe marrëzinë e njerëzve.”

“Graviteti e shpjegon lëvizjen e planeteve, por ai nuk mund të tregoj se kush i vuri planetet në lëvizje.”

“Një njeri mund edhe ti imagjinoj gjërat e pavërteta, por gjërat e vërteta ai mundet vetëm t’i kuptojë.”

“Nëse ndonjëherë e kam bërë ndonjë zbulim të vlefshëm, kjo ka ndodhur më shumë për shkak të vëmendjes së durueshme se sa për shkak të ndonjë talenti tjetër.”

“Për veten time unë jam thjesht një fëmijë duke luajtur në plazh, përderisa oqeane të pafundme të së vërtetës shtrihen të pa zbuluara para meje.”

“Sa më shumë që dikush shpenzon kohë dhe përkushtim në adhurimin e zotave të rrejshëm, aq më pak është në gjendje ti shpenzojë ato për atë të vërtetin.”

“Ajo që e dijm është një pik. Ajo që se dijm është një oqean.”

Isaac Newton