SHARE

“E keqja kurrë nuk mbetet pa ndëshkuar, por ndonjëherë ndëshkimi është sekret” 

Më e arsyeshmja që ka thënë mbi martesën dhe mbi beqarinë është kjo: “Çfarëdo që të bësh do të pendohesh”

“Bisedat gjithmonë janë të rrezikshme, nëse kërkon të fshehësh diçka”

“Kam mësuar se nuk mund të bësh hapa mbrapa, që esenca e jetës është të ecësh përpara. Jeta në të vërtetë është rrugë vetëm me një kah”

“Receta më e mirë për një roman policor; dedektivi kurrë nuk duhet të dijë më shumë se lexuesi”

“Kur nuk ka përulësi, njerëzit degradohen”

“Trishtimi është një djep frymëzimi për shkrimtarin”

“Dashakeqësia nuk është diçka  mbinjerëzore, është diçka më pak se njerëzore”

“Përsa i përket shumave të mëdha, rekomandohet të mos besosh tek askush”.

“Martohu me një arkeolog. Sa më shumë të mplakesh, aq më e bukur do t’i dukesh”

– Agatha Christie