SHARE

Sharl Bodler është konsideruar si i fundmi i romantikëve dhe i pari i modernëve. Ai, mbahet gjithashtu si më i madhi ndër poetët francezë. Lindi me 9 prill 1821 në Paris. Këto janë pak nga pasuria e madhe që ai i trashëgoi letërsisë:

“Burrat të cilët dinë të rrinë me gratë janë të njëjtët që dinë të rrinë shumë mirë dhe pa ato.”

“Dashuria, i vetmi krim që nuk mund të kryhet pa një bashkpunëtor.”

“E vetmja mënyre për të harruar kohën është ta shfrytëzosh atë.”

“Sa e vogël është bota në dritën e llampës dhe sa e madhe është ajo në kujtime.”

“E keqja shkaktohet pa u sforcuar, se është vepër e faktit. E mira është gjithnjë një art.”