SHARE

“Mjafton leximi i pak rreshtave të një libri dhe dëgjon zërin e dikujt tjetër, që ndoshta nuk jeton prej njëmijë vjetësh. Të lexosh do të thotë të udhëtosh në kohë”. – Karl Sagan

“Fjalët e keqëdashësit jane si qymyri, që edhe po s’te dogjën, të nxijnë.” – Sami Frashëri

“Njerëzit flasin ndonjëherë për mizorinë “kafshërore” të njeriut, por kjo është tmerrësisht e padrejtë dhe fyese për kafshët, pasi asnjë kafshë nuk do të ishte kurrë kaq mizore sa njeriu, kaq dinakërisht, kaq artistikisht mizore” -Fjodor Dostojevski.

“Ti përkasësh dikujt, do të thotë të hysh me idenë tënde në idenë e tij ose asaj dhe të lëshosh një pshehrëtimë lumturie.” – Alda Merini

“Në lojën e madhe të jetës, fiton ai që nuk humbet zemrën.” – Stephen Littleword

“Diku në ndonjë vend ka dritë. Mbase nuk do të jetë një dritë e madhe por errësirën e mund.” – Charles Bukowski

“Secili njeri, limitet e fushës së vizionit të tij i merr si limite të botës.” – Arthur Schopenhauer

“Armiku më i madh i diturisë nuk është injoranca, por iluzioni i diturisë.” – Stephen Hawking

“Unë nuk mund ti mësoj asgjë askujt; unë vetëm mund ti bëjë ata të mendojnë.” – Sokrati

“Duke kaluar kohën me ty e kam kuptuar se çka më ka munguar gjatë jetës.” – Nichoal Sparks

“Liria qëndron në të qenit i guximshëm.” – Robert Frost

“Kur një shpirt vuan shumë, ai zhvillon një shije për mjerimin.” – Albert Camus

“Gruaja është e shenjtëruar; ai që e dashuron një grua është i shenjtë.” – Alexandra Dumas

“Doktrinat religjioze… janë të gjitha iluzione, ato nuk e pranojnë argumentin dhe nuk mund ta detyrojnë askënd ti konsiderojë të vërteta ato ose ti besojë.” – Sigmund Freud

“Ata që votojnë nuk vendosin asgjë. Ata që i numërojnë vendosin gjithçka.” – Joseph Vissarionovich Stalin

“Të gjitha të vërtetat kalojnë nëpër tre faza: fillimisht ato përqeshen, pastaj ato kundërshtohen dhunshëm dhe në fund ato pranohen si vet-evidente.” – Arthur Schopenhauer

“Asnjë femër nuk duhet kurrë të martohet me një mashkull i cili e urren nënën e vet.” – Martha Gellhorn

“Religjioni është impotenca e mendjes njerëzore për t’u mar me dukuritë që nuk mund t’i kuptojë.” – Karl Marx

“Çka është ferri ? Unë mendoj se është vuajtja nga të qënit i paaftë për të dashuruar.” – Fyodor Dostoyevsky

“E kam gjetur religjionin tim; asgjë nuk më duket më e rëndësishme se një libër. Librarin unë e shoh si një tempull.” – Jean Paul Sartre