SHARE

Në ta bën supën shëllirë,
Me tët shoqe inat mos ki.
Qesh e thuaj:
Moj kukull e mirë,
Është e mirë ç’gatuan ti.

Nëse shall jot shoqe dashka,
Bli dy shalle me pahir.
Këpucë me taka bli dhe mashka,
Bliji gurë xhevahir.

Në provofsh këshillën time,
Mik i dashur, do gjesh ti,
Në qiell parajsën, plot gëzime,
Dhe në tokë, qetësi.

Heinrich Heine