SHARE

“Një gjentelmen i vërtetë, nuk duhet të shfaq emocion madje edhe nëse e humb çdo gjë që e zotëron. Paratë duhet të jenë nën nivelin e tij, sa që vështirë se duhet të i’a vlejë brengosja për to.” – Fyodor Dostoevsky

“Nuk më pëlqejn djemt e pastruar dhe të rruar, me kravatë dhe me një punë të mirë. Unë i dua njerëzit e dëshpëruar, njerëz me dhëmb të thyer dhe mendje të thyer. Ata më interesojnë, sepse janë plotë befasi dhe shpërthime.” – Charles Bukowski

“Ne nuk mund të ndryshojmë asgjë, përderisa fillimisht nuk e pranojmë. Dënimi nuk çliron, ai shtyp.” – Carl Gustav Jung

“Ne jemi bërë të mençur jo nga kujtimet për të kaluarën tonë, por nga përgjegjësia për të ardhmen tonë.” – George Bernard Shaw

“Askush nuk e dashuron atë që i frikësohet.” – Aristoteli

“Demokracia dhe socializmi nuk kanë asgjë të përbashkët përveç një gjëje: barazisë, por me një dallim; përderisa demokracia e kërkon barazin në liri, socializmi lirin e kërkon në kontroll dhe robërim.” – Alexis de Tocqueville

“Asgjë nuk është më e neveritshme se sa rrespekti i bazuar në frikë.” – Albert Camus

“Njerëzt që dijn pak zakonisht janë folës të mëdhenjë, përderisa ata që dijn shumë flasin pak.” – – Jean – Jacques Rousseau

“Fatkeqësi e ka efektin e nxjerrjes së talentëve, të cilët rrethana prosperuese do të qëndronin të fjetur.” – Horace

“Shpërblimi i vuajtjes është përvoja.” – Harry S. Truman

“Për t’i udhëhequr njerëzit, ec pas tyre.” – Lao Tzu

“Nuk besoj që ekziston ndonjë kualitet më esencial për çdo lloj suksesi se sa këmbëngulja. Ajo tejkalon pothuajse gjithçka, madje edhe natyrën.” – John D. Rockfeller

“Shoqëria s’ka nevojë për inteligjencë; Shoqëria ka nevojë për njerëz budallenjë. Përse? Sepse budallenjtë janë të menagjueshëm.” – Osho

“Ju nuk duhet të luftoni shpesh me një armik, përndryshe do të i’a mësoni të gjithë artin tuaj të luftës.” – Napoleon Bonaparte

“Padrejtësia në fund e prodhon pavarësinë.” – Voltaire

“Mosmirënjohja është esenca e paturpësisë.” – Immanuel Kant

“Marrëzia më e madh është ta sakrifikosh shëndetin për ndonjë lloj tjetër të lumturisë.” – Arthur Schopenhauer

“Ushqeje mendjen tënde me mendime të mëdha. Heronjtë bëhen nga besimi në heroiken.” – Benjamin Disraeli

“Në shumicën e rasteve, përgjegjësia e lartëson njeriun.” – Stefan Zweig

“Kurrë mos i jepni një Shpatë atij që nuk di të vallëzojë.” – Confucius

“Ndëshkimi i shtypësve të njerëzimit është butësi. Falja e tyre është mizori.” – Maximilien de Robespierre/filozofia.al